Ik ben als middelste kind geboren in een gezin met 3 kinderen, in 1960 te Heiloo. Ik ben opgegroeid in Alkmaar en heb het grootste deel van mijn leven in Noord-Holland gewoond. Ik heb zes jaar in Zweden gewoond en ben sinds 2017 terug in Nederland. Ik heb 2 zoons van 21 en 22 jaar oud.

“Wat beweegt de mens en hoe vindt hij zijn pad?” Deze filosofische vraag houdt mij een groot deel van mijn leven al bezig. Je zou kunnen zeggen dat ik (onder)zoekende ben. Hoe zit dat nou met dat leven, met het rationeel denken, met die emoties, waarom gaat soms alles gemakkelijk, en waarom ervaart men soms dat alles tegen de stroom in gaat? Waar schakelt het? Na ruim 20 jaar als zelfstandig grafisch vormgever was ik keurig ‘opgebrand’ zoals zo velen op hun eigen manier. Toen begon het zoeken naar de weg terug. ‘Welke ingesleten patronen ondermijnen mij, en hoe komen die er?’ Inmiddels was ik zelf vader geworden van twee heerlijke jongens die je natuurlijk van alles spiegelen. Op een avond in het najaar van 1998 was een vriend op visite en deed zijn relaas over ervaringen die hij had beleefd bij een regressie-therapeute. Op dat moment brak de angst in mij los en ik realiseerde me: “Oh help! Ik moet daar ook heen”. Dat was de aanvang van een periode waarin ik een behoorlijk deel van de ‘Alternatieve therapeutische speeltuin’ heb doorlopen. Van regressietherapie, bio-energetica, mannenweekenden, zweethutrituelen, rebirthing, diverse vormen van massage tot re-balancing. Zo achteraf een behoorlijke ‘achtbaan’. Ik ervaarde de fysieke aanraking toen ik massages ontving als een vervulling van een diepe behoefte. Dat maakte duidelijk: ‘Ik word masseur’. Na bijna twee jaar opleiding van de in totaal vier jaar werd je geacht reclame te maken en onbekende cliënten te vinden om verdere massage-ervaringen op te doen. Mijn massages werden zeer goed ontvangen, maar ikzelf raakte echter weer uitgeput. Einde massage-opleiding! Maar wat deed ik fout, hoe verloor ik mijn energie? Was ik niet geaard? Mijn energetische waarneming en begrenzing hadden duidelijk een behoorlijke blinde vlek. Ik gaf, maar ten koste van mezelf (en/of had blokkades die ik niet zag). Had ik dat ook al niet gedaan in mijn grafische vak? Het riep opnieuw de vraag op: Hoe leer je jezelf niet over je grenzen te gaan, hoe houd je je gezond en vitaal?

Inmiddels was ik in 2000 toevalligerwijs bij een ‘cursusje’ Healing Tao in Alkmaar terechtgekomen, bij ene Reinoud Eleveld. Mijn zus had me meegevraagd, dat was de enige reden. Ik wist niets van Healing Tao. Ik had een behoorlijke weerstand tijdens die lessen! Maar ja, ‘fatsoenlijk opgevoed' maak je de cursus toch af. De beste man maakte één heel belangrijke opmerking, naast het feit dat hij veel humor inbracht. Hij zei: ‘Wat er ook gebeurt, je mag niet je best doen, en als je stiekem thuis oefent wil ik het niet weten!!’ Een mooie truc - op dat moment werd bij mij de rode knop ingedrukt! Dit was de eerste volwassen man in mijn leven die zei dat ik niet mijn best hoefde te doen. Ik was geschokt, en besloot: ‘Van deze man wil ik alles leren!’ Reinoud is mijn leermeester geworden. Hij bleek alles af te weten van de energetische werkelijkheid en het trainen van het lichaamsvoelbewustzijn, waarnaar ik zo op zoek was!

Ik train sinds 2000 in het Healing Tao systeem, en heb o.a. getraind Ka Wah Choy en Inge Maassen. Ik heb in januari 2004 met een groep taoïsten een inspirerende reis naar China gemaakt. Ik ben gecertificeerd Chi Kung leraar (Rotterdam 2004) en Healing Tao Basis en IJzeren Hemd Instructeur (Naarden 2005) en Gecertificeerd in Healing Love (Havelte 2007).

Ik geef Trainingen in Chi Kungs, Tao Basistechnieken en Stokvorm, al of niet samen met andere instructeurs. Daarnaast geef ik individuele training en coaching.